Kullbergs Gård

bloggen

Meeting i Lilla Edet

Hej! I helgen har vi varit iväg på tredagars tävling i Lilla Edet med pollarna. Jag hade med mig alla tre, men jag har själv ridit Morris och Norpan, och sen har en väldigt duktig tjej om heter Amanda Eriksson ridit Aktion.

I fredags hoppade skulle jag hoppat 130 med både norpan och morris, men vi tyckte det var för regnet för att starta norpan så hon fick stå över. (hon gillar inte att hoppa i lera:s) 130 var en ackamulator hoppning, med joker som sista hinder. Morris var jättefin ända fram till jokern, där han slängde av mig (i leran).   
Aktion hoppade 120 och 130 och hade ett nedslag i bägge, han var super!

I lördags hoppade jag 130 med bägge och även aktion startade 130. Norpan gick sådär, hon var lite stark så fick med sig några bommar. Morris var däremot jättefin, nolla och placerad
Och Aktion var också jättefin, petade första hindret, men annars super. I lördags hoppade jag även en duell hoppning med morris, vilket han tyckte var jättekul.

Idag fick Aktion vila, amanda tyckte han hoppat så bra hela helgen så det räckte. Norpan fick hoppa 120 och 130 idag, eftersom hon var lite busig igår. Hon petade ett i bägge men var väldigt fin, speciellt i 130 som var ganska så svår. Morris hoppade också 130 och hade ett nedslag men var jätteduktig.

Nu ska dom få vila lite innan det bär av till kungsbackas tävlingar nästa helg.

kommer bilder senare...

 

 

 

 


Tävling i Glommen

I helgen har det varit tävling i Glommen (Varberg) med Morris, Norpan och Aktion. Tävlingen gick ute på deras stora gräsbana.

Igår hoppade jag 120 med Morris och Aktion, och 130 med Norpan. Morris var superfin, han var nolla och blev 8 placerad  Aktion var fin på hinder, men ville inte hoppa ett hinder med en "älg" infångare som han tyckte var väldigt läskigt. Och Norpan hade 2 nedslag, men var mkt fin.

Idag hoppade jag bara Norpan och Morris i 130. Norpan hade ett stopp, men var väldigt fin. Och Morris var nolla och 9 placerad!  

 DSC_4505  Maurits GS, 130

                                               DSC_4363 Nortana, 130

                                                                                              DSC_4362 Nortana,130   


Kungsbacka nationella + Elit ponny omg 2

Emelie Hedman och Mac spot

Kungsbackas lag bestod av: Regina Sundblad, Linn Hermansson, Emelie Hedman, Erika Wenderyd och lagledare Carl-Johan Elofsson.

Den här helgen har det varit fullt upp. Vi var i fredags iväg och hoppade i Kungsbacka med storhästarna. Aktion hoppade en 110 cm, Morris hoppade en 120cm och Norpan hoppade också en 120cm. Aktion hade två rivningar, men var jättefin. Morris var nolla i grunden men så utgick jag i omhoppningen då han blev lite stark. Och Norpan var dubbel nolla och blev 10 placerad.

Vi var även iväg igår och hoppade andra omgången av elit ponny i Billdal. Jag hoppade en förklass LA och lagklass LA+5. Spotty var jätteduktig och laget slutade 2!   Nästa och sista omgången är i Varberg 8/5.


Elit ponny omg1

Emelie Hedman och Mac spot

Kungsbackas lag bestod av: Lovisa Ahlm, Linn Hermansson, Emelie Hedman, Erika Wenderyd och lagledare Carl-Johan Elofsson.

Idag har vi varit iväg i Laholm med Spotty och hoppat Elit omg 1. Jag hoppade först en förklass i LA och sedan alltså en lagklass även den i LA. Det gick super och vi vann!   Hoppas att vi kan prestera lika bra i nästa omgång som går i Billdal den 20/3.


Clear Rounder !

Nu har vi varit iväg på CR på Kärret. 1:a vändan Aktion och Morris och 2:a Norpan. Alla pigga och glada - lite för pigga....

Morris & Denise


Träningar

Nu har vi börjat med träningar. Action och Norpan har varit med var sin  Lennart Lindelöf kurs. Norpan var jättebusig 1:a dagen men skötte sig bra dag två. Aktion var jättefin bägge dagarna men det var svinkallt -20 dag två.

 


Vila

Nu har killarna fått lite vintervila, nästa tävling blir på lucia nämligen lussehoppet i Styringe. Kan hända att jag tar Actionman på någon tävling innan. :)

 Emelie Hedman och Tuberonigen

 Tuberonigen och Emelie Hedman, strömsholm 2009


Flyinge

. 

 

I helgen var det tävlingar på Flyinge med Spotty och Tuben (och i Borås för Action). En del priser med oss hem. I morgon åker Action på genrep på Flyinge inför Breeders.

 


Till minne av Martin - min finaste ponny

Emelie Hedman och Hearnsbrook Mairtin

Hearnsbrook Mairtin och Emelie Hedman

Martin fick tarmvred, Helsingborgs djursjukhus kunde inget göra, han somnade in och springer nu på de evigt gröna ängarna. Du kommer alltid att finnas i mitt hjärta.


Coleman på fölvisning!

Lille Ludde har varit iväg på fölvisning idag. Väldigt busig, men duktig. Fick 8,8,8,7,7,8=46poäng= Klass 1! 

ludde

ludde

ludde

   


«februari 2024»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
26272829